SUV Araçlar Neden Bu Kadar Çok Tercih Ediliyor?

Son yıllarda popülerliği gittikçe artan SUV araç modellerini her şehirde, trafikte ve çeşitli yerlerde görüyor olabilirsiniz. Her geçen yıl satışları gittikçe artan SUV araçlar şehir içi kullanımın yanı sıra arazi kullanımına da uygun şekilde geliştirilebilmektedir. Sürücülerine sundukları çeşitli özellikler sayesinde ön plana çıkan SUV modeller, diğer araç türlerini geride bırakmakta. Peki, SUV araçlar neden popüler?

Geçmişte şehir içi kullanımlarda bu kadar sık görmediğimiz SUV araçlar, son yıllarda ilerleyen otomotiv teknolojileriyle birlikte hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başladı. Eskiden aile aracı olarak görülmeyen SUV araçlar, tam tersi şekilde günümüzün en popüler aile araçlarından olmaya başladı diyebiliriz. Bu yazımızda Suvmarket olarak SUV araçların bu kadar popülerleşmesindeki önemli detayları sizlerle paylaşıyoruz.

SUV Nedir?

SUV kelimesini ilk defa duyan kişiler sıklıkla “SUV ne demek?” sorusunu sormaktadır. SUV kelimesi Sport Utility Vehicle kelimesinin kısaltması olarak açıklanır. Türkçeye spor amaçlı araç olarak geçen bu otomobil türü, iki çeker ve dört çeker özelliklere sahip olabilir. Bu sayede hem şehir içindeki asfalt yollara hem de şehir dışındaki off-road (yol dışı) ortamlara uyum sağlar.

Diğer araç türlerine göre daha ağır, büyük ve geniş bir araç türü olan SUV araçlar, sürücülerine bu özellikleri sayesinde konfor sunar. Son yıllarda gelişen teknoloji ile yakıt verimliliği, sürüş kolaylığı ve güvenlik noktasında da avantajlar sunması SUV araçların tercih edilebilirliğini artırmakta diyebiliriz.

Geniş İç Hacim

Günümüz şartlarında kişiler bir araç alırken performansına, yakıt tasarrufuna ve görünüşüne dikkat ettiği kadar sunduğu konfora da dikkat etmekte. SUV araçlar ise sundukları geniş oturma alanları, tavan yükseklikleri, koltuk mesafeleri ve rahatlıkları ile bu noktada öne çıkarlar. Bazı SUV modelleri buna ek olarak ekstra koltuk veya genişletilebilir bagaj seçenekleriyle de kullanıcılarına avantaj sağlar.

İleri Teknoloji İç Tasarım

SUV araçların giderek popülerleşmesi, en yeni otomotiv teknolojilerinin bu araçlarda kullanılmasının da önünü açtı diyebiliriz. Bu nedenle SUV modellerinin geniş oturma alanlarına ek olarak iç teknolojileri sayesinde de kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunduğunu görebilirsiniz. Bu donanımlar aracın modeline, paketine göre değişse de ısıtmalı koltuklar, dokunmatik ekranlı konsollar, otonom sürüş sistemleri, güvenli sürüş sağlayan teknolojiler ve benzeri teknolojiler buna örnek verilebilir.

Yakıt Verimliliği

Geçmiş zamanlarda SUV araç modellerinin, günümüzde olduğu kadar tercih edilmemesindeki en büyük sebeplerden biri yakıt verimliliği olarak gösterilebilir. Günümüzde geliştirilen hibrit, elektrikli araç teknolojileri ve start & stop sistemleri gibi teknolojiler ise SUV araçların ağırlıklarının fazla olmasına rağmen bu araçların diğer araç türleri ile rekabetçi bir yakıt verimliliğine sahip olmasını sağladı.

SUV araçların yakıt verimliliği konusunda daha önce “SUV’lardaki En İyi Yakıt Sistemi Hangisidir?” başlıklı yazımızda önemli ipuçları vermiştik. Buna ek olarak SUV araçlar, özellikle şehir içi kullanım için tasarlandığında normale göre çok daha küçük motor hacimleri ile üretilebilir. Bu sayede kişiler yakıt, vergi gibi masraflardan korkmadan SUV araçlar tercih edebilir. SUV araçların bu teknolojiler sayesinde çok daha az emisyona sebep olması da tercih edilebilirliklerini artırmakta.. 

Güvenli ve Rahat Görüş Açısı

SUV araçların şehir içinde sıklıkla tercih edilmesinin arkasında bulunan sebeplerden biri ise yükseklikleri ve görüş açılarıdır. Geniş ön cama sahip olan SUV araçlar aynı zamanda yerden diğer araç türlerine göre daha yüksek oldukları için sürücülerine geniş bir görüş açısı sağlarlar. Bu sayede sürücüler trafiğe çok daha rahat şekilde hakim olabilir ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirler.

Siz de hem şehir içi hem de şehir dışında konforlu, güvenli ve performanslı sürüşler yapabileceğiniz bir SUV modeli araştırıyorsanız Suvmarket sayesinde istediğiniz araca en uygun fiyatlarla hemen sahip olabilirsiniz.