Elektrikli SUV Araçların En Faydalı Avantajları

Yakıt verimliliği, akaryakıt maliyetlerinin artması ve emisyon oranlarının iklim değişikliğini kötü etkilemesine yönelik tartışmalarla birlikte elektrikli araçların popülaritesi hızla artmakta. Bu noktada öne çıkan elektrikli SUV araçlar ise geleneksel SUV araçlarla birçok özelliği paylaşırken aynı zamanda bu araçlara göre çeşitli avantajlar sunar. SUV araçlar hakkında daha önce paylaştığımız “SUV araçların en dikkat çekici özellikleri nelerdir?” başlıklı yazımızda genel olarak bu araç tipinin sağladığı faydaları anlatmıştık. Suvmarket olarak bu yazımızda elektrikli SUV araçların sunduğu en faydalı avantajları sizlerle paylaşıyoruz.

Elektrikli SUV’ların Avantajları

Elektrikli SUV modelleri azalan yakıt giderleri, düşük emisyon oranları ve yakıt verimlilikleri dahil olmak üzere kullanıcılarına birçok fayda sunmakta. Elektrikli SUV’ların sürücülerine sunduğu avantajlar ise birkaç farklı başlıkta incelenebilir.

Araç Maliyetinde Sunulan Destekler

Elektrikli SUV araçlar günümüzdeki en yeni teknolojilerden biri olması nedeniyle, geleneksel araçlara oranla bir miktar daha yüksek fiyata sahip olabilirler ancak çeşitli vergi teşvikleri ve yakıt tasarrufu gibi özellikleri sayesinde bu maliyeti kısa sürede karşılarlar. Bu araçları şarj etme maliyetleri, içten yanmalı motora sahip araçların deposunu doldurmaya oranla çok daha azdır.

Bununla birlikte elektrikli modeller, kullanıma bağlı olarak zamanla daha az bakım gerektirir. Daha az bakım gerektirmelerinin temel sebebi ise içten yanmalı motora sahip olan araçlara göre daha az hareketli parçaya sahip olmalıdır. Fren balataları gibi birçok donanımları, geleneksel araç türlerine göre çok daha yavaş aşınmaya uğrarlar.

Yakıt Verimliliğinde Artış

İçten yanmalı motora sahip araç türlerine göre kıyaslandığında, elektrikli SUV modelleri genellikle çok daha yüksek yakıt verimliliği sunar. Yapılan araştırmalar da elektrikli araçların, akaryakıt kullanan araçlara oranla çok daha az yakıt maliyeti gerektirdiğini söylemektedir. Bunun temel sebebi ise elektrikli SUV’larda bulunan rejeneratif fren sistemi olarak gösterilir.

Rejeneratif fren sisteminde aracın frenine bastığınızda ortaya çıkan kinetik enerji, elektrikli motorun bataryasını şarj etmesine olanak sağlar. İçten yanmalı motora sahip olan araçlarda ise bu sistem olmadığı için elektrikli araçlar bu noktada sürücülerine büyük bir avantaj sağlar. Bu noktada sağlanan yakıt verimliliği ise kullanılan aracın modeline, kullanım şekline göre değişiklik gösterebilir.

Emisyon Oranında Düşüş

Karbon emisyonunun dünya genelinde artmasıyla birlikte hem bireyler hem de devletler bu konuda çok daha duyarlı davranmaya başladı diyebiliriz. Çevre bilincine sahip olan bireyler, bu araçların diğer araç türlerine göre çok daha çevre dostu olduğunu bildikleri için bu araçları tercih eder. Yenilenebilir enerji sistemleriyle kurulan şarj istasyonları da elektrikli araçların çok daha çevre dostu olmasına destekte bulunur.

Elektrikli SUV Araçlar Sizin için Uygun mu?

Elektrikli SUV araç modellerinin her araç türünde olduğu gibi belirli avantajları ve dezavantajları olabilir. Bu nedenle sizin için doğru bir tercih olup olmadığını sorguluyor olabilirsiniz. Peki, elektrikli SUV’ların sizin için doğru tercih olduğunu nasıl anlarsınız?

Mevcut Şarj Noktaları

Elektrikli şarj istasyonlarının tüm dünya genelinde hızla yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Özellikle büyük şehirler etrafında elektrikli şarj istasyonu günümüz şartlarında daha önce olmadığı kadar kolay hale geldi. Ancak yine de elektrikli SUV araçlara yönelmeden önce bulunduğunuz konumdaki elektrikli şarj istasyonlarına göz atmanız ya da evde şarj edebileceğinizden emin olmanız önemlidir.

Sürüş Menzili

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte elektrikli SUV araçların menzilleri her geçen gün artmakta. Aracınızı kullanım oranınız, yolculuk yaptığınız konumlar ve kullanım şekliniz ihtiyacınız olan menzili değiştirebilir. Bu nedenle tercihinizin sizin için doğru olup olmadığına karar verirken, ortalama günlük kullanım mesafenizi, bu mesafe içerisindeki şarj istasyonlarını göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyduğunuz elektrikli SUV modelini bulabilirsiniz. Suvmarket ile birbirinden farklı modelde elektrikli SUV araçlara rahatlıkla ulaşabilir, ihtiyaç ve isteklerinize uygun olan modeli en uygun fiyatlarla alabilirsiniz.