Yakıt Verimliliğinde Yeni Modeller: Mild Hibrit SUV

Hibrit araç, içten yanmalı motor ve elektrikli motorun birleşimidir. Hibrit SUV, genellikle daha geniş, daha yüksek ve daha dayanıklı karoser olan modeller olarak değerlendirilmektedir. Mild hibrit arabalar, içten yanmalı motorun gücünü kullanarak yakıt verimliliğini artırırken, elektrikli motora sahip olmanın verdiği  ayrıcalıklarından olan sessiz ve temiz çalışmayı da deneyimlemeyi mümkün kılar. 

Mild hibrit modellerdeki sistem ile hibrit araçlar karşılaştırıldığında daha hafif bir elektrikli motor kullanımından söz edilebilir. Bununla birlikte mild hibrit SUV araçların enerji tasarrufu ve çevre dostu özellikler sunduğu, tam hibrit araçlardaki gibi uzun menzil ve tamamen elektrikli sürüş deneyimini sunamadıkları da eklenebilir. 

Mild Hibrit Araç Özellikleri

Mild hibrit araçlar, içten yanmalı motorlarla birlikte çalışan küçük ölçekli elektrikli motorlarla donatılmıştır. Bu sistem, aracın yakıt verimliliğini artırmak ve emisyonları azaltmak için tasarlanmıştır. 

Mild hibrit araçlar genellikle otomatik dur-kalk fonksiyonuna sahiptir. Bu özellik sayesinde araç durduğunda otomatik olarak kapanan benzinli motor, yakıt tüketimini azaltır. Aracı harekete geçirmek için için tekrar gaza basıldığında, motor anında, yeniden çalışır. 

Ayrıca mild hibrit araçlar enerjiyi geri kazanma dinamiği sunan (regeneratif) frenleme özelliğine sahiptir. Bu özellik, frenleme esnasında veya araç yavaşladığında, kinetik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesini sağlar; dönüştürülen bataryada depolanır. Bataryada depolanan bu enerji daha sonra aracın elektrikli motoruna güç sağlamak için kullanılabilir.

 Mild hibrit araçlar, elektrikli motorun desteğiyle içten yanmalı motora ekstra bir güç verir. Böylece daha az yakıt tüketimi elde edilir ve aynı zamanda aracın performansında artış gözlemlenebilir. 

Mild hibrit araç modellerinin tam hibrit araçlarla karşılaştırıldığında daha kısıtlı bir elektrikli sürüş menziline sahip olduğu söylenebilir. Bunun temel nedenlerinden biri mild hibrit araçlarda daha küçük bir batarya ve elektrik motoru kullanılmasıdır. Bu nedenle tamamen elektrikli sürüş modunda daha sınırlı bir mesafe sağlanır. 

Çevre dostu araç kullanım deneyimi sunan Mild hibrit araçlar, yakıt tasarrufu ve düşük emisyon avantajına sahiptir. Diğer yandan tam hibrit araçlardaki gibi uzun menzil ve tamamen elektrikli sürüş özelliğine sahip olmadıkları da söylenebilir. 

Mild hibrit teknolojisi, otomotiv endüstrisinde çevreye ve yakıt tüketimine duyarlı bir geçiş evresi olarak kabul edilmekte; tam hibrit ile tamamen elektrikli araç teknolojileri arasında bir köprü görevi görmektedir.

Mild Hibrit ile Plug-in Araçlar Arasındaki Farklar

Günümüzün sürdürülebilir mobilite çözümleri açısından Mild Hibrit SUV’lar ve Plug-in Hibrit SUV’ların önemli bir konuma sahip oldukları söylenebilir. Bahsi geçen iki hibrit teknolojisi arasında net ve belirgin farklılıklar mevcuttur. Aşağıdaki tabloda, Mild Hibrit SUV’lar ve ile Plug-in Hibrit SUV’lar arasındaki temel farklar yer almaktadır: 

Mild Hibrit Araçlar Plug-in Araçlar
Yakıt verimliliği Çoğu sürüş durumunda benzin kullanılır. Elektrik enerjisi azaldığında benzin kullanılır. Yakıt verimliliği açısından daha üstün performans sergiler.
Çevre dostu  Benzinli araçlara göre daha çevre dostudur. Mild hibrit araçlara göre daha çevre dostudur.
Elektrikli motorlar İçten yanmalı motorlarla birlikte çalışan küçük ölçekli elektrikli motorlara sahiptir. Plug-in Hibrit araçlar tamamen şarj edilebilen bataryalara ve daha uzun bir elektrikli sürüş menziline sahiptir. 
Şarj  Rejeneratif frenleme sistemi kullanılır. Harici güç kaynağına bağlanılarak kullanılır.
Batarya Boyutu ve Kapasitesi Küçük bataryalarla donatılmıştır. Daha büyük bataryalarla donatılmıştır.
Elektrikli Menzil Kısa süreli deneyimlenen elektrikli sürüş için tasarlanmıştır. Tamamen elektrikli bir sürüş deneyimi sunarak yakıt tüketimini azaltabilir.

Yukarıdaki tablo, Mild Hibrit Araçlar ile Plug-in Hibrit Araçlar arasındaki temel farkları özetlemektedir. Bu bilgiler ışığında hangi hibrit teknolojisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğuna karar verebilir,  çevre dostu bir sürüş deneyimi elde etmenin kapılarını aralayabilirsiniz. 

Suvmarket güvencesi ile sunulan ekspertiz hizmeti sayesinde siz de hayallerinizi süsleyen SUV araç modelini güvenle satın alabilir ve sorunsuz bir sürüş deneyimine geçiş yapabilirsiniz.