Uzun Yolda SUV ve Sedan Araçların Önemli Farkları

Günümüzde ulaşım için sıklıkla şahsi araçlarımızı kullanırız. Bu nedenle tercih ettiğiniz aracın sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması oldukça önemli bir konudur. Örneğin aracınızı seçerken, şehir içi veya şehir dışı kullanımlarınızı göz önünde bulundurduğunuzda farklı türde araçlar daha avantajlı gelebilir. Küçük hacimli bir aracı şehir içinde kullanmak park yeri bulma gibi sorunlarını azaltabilir, büyük hacimli bir araç ise bagaj hacmi sayesinde size avantaj kazandırabilir.

Kalabalık bir şehirde yaşamıyorsanız ve park yeri bulmak sizin için bir sorun değilse verdiğimiz örnek sizin için geçerli olmayabilir. Ancak konu uzun yol seyahatlerine geldiğinde sürücülerin önemli bir kısmı SUV ve Sedan araçlar arasında kararsızlık yaşamaktadır. Ülkemizde sıklıkla tercih edilen bu araç türlerinden hangisi uzun yol için daha avantajlı? Suvmarket olarak bu yazımızda sizinle bu konuyu ele alıyoruz.

Sedan Araç Nedir?

Sedan araçlar genellikle 4 kişilik olarak dizayn edilirler. İki ya da dört kapılı tasarımlarıyla bilinen bu araçlar, ülkemizde en çok tercih edilen araç tipleri arasında yer almaktadır. Uzun şaseleri sayesinde rahatlıkla tanınırlar, iç hacimleri ve bagajları sayesinde günlük kullanımda konfor için tercih edilmektedirler.

SUV Ne Demek?

“Sportif Amaçlı Araç” anlamına gelen SUV, yerden yüksek olan geniş araçlar için kullanılan bir terimdir diyebiliriz. Son yıllarda otomotiv sektöründe teknolojinin hızla gelişmesi ve SUV araçların öne çıkması, birçok kişinin bu araçlara yönelmesine ve SUV’ların popülerleşmesine zemin hazırlamıştır.

Dünya çapında popülaritesi her geçen gün artan SUV araçlar, kullanıcılarına Sedan araçlar gibi çeşitli avantajlar sunmaktadırlar. Bu noktada en çok merak edilen soru ise “Uzun yol için SUV mu Sedan mı daha iyi?” olmakta. Bu noktada her ikisinin sunduğu avantajları da inceleyerek doğru seçimi yapabilirsiniz.

Uzun Yolda SUV Araçların Avantajları

SUV araçlar genellikle hafif arazi şartlarına göre tasarlanırlar. Bu sebeple bozuk yollarda, engebeli arazilerde veya dağlık köy yollarında SUV araçla seyahat etmek oldukça avantajlıdır. Hafif engebeli yollar, Sedan araçlara kıyasla SUV aracınız ile yolculuğunuz sırasında konforunuzu ve aracınızın performansını etkilemeyecektir.

SUV araçların büyük bir kısmı Sedan araçlara göre çok daha büyük bir iç hacme sahiptir. Bu sayede size yolculuğunuz sırasında daha rahat ve geniş bir iç mekan sunarak konfor sağlar. Bagaj hacmi konusuna gelindiğinde ise SUV araçlar bu alandaki tartışmasız en geniş alanı sunan araç tipleridir diyebiliriz. Bu sayede uzun yolda çok daha fazla malzeme taşıyabilir, her ihtiyacınızı yanınıza aldığınızdan emin olabilirsiniz.

Yüksek bir şaseye sahip olan SUV araçlar, sürücülerine geniş bir görüş pozisyonu sunarlar. Böylelikle sürüş deneyiminiz çok daha kontrollü ve konforlu bir deneyime dönüşür. Yerden yüksek konumlandırılmaları sayesinde SUV araçlar Sedan araçlara göre yollarda bulunan tümsek, kasis gibi engellerden çok daha kolay ve rahat bir şekilde geçebilir.

Uzun Yolda Sedan Araçların Avantajları

Sedan araçlar SUV’lara kıyasla daha hassas bir süspansiyon sistemine sahiptir. Bu durum sürüş tarzına ve alışkanlığına göre değişse de bazı sürücüler Sedan araçlarda bulunan hassas süspansiyon sistemlerini daha konforlu bulabilir. Sedan araçlar tasarımları gereği SUV araçlara göre daha yüksek hızlara çıkabilirler, bu durum uzun yolda daha hızlı seyahat edebilmenizi sağlar.

Sonuç olarak hem Sedan araçlar hem de SUV araçlar uzun yolda seçilebilir özelliklere sahiptirler. Ancak konforlu, rahat ve fonksiyonel bir yolculuk yapmak isteyenler için SUV araç tipleri, uzun yolda sundukları avantajlar gereği çok daha mantıklı bir seçim olabilmektedir. Siz de kendinize en uygun SUV modelini hemen Suvmarket ile keşfedin!