SUV Araçlarda Sararmış Farlar Nasıl Parlatılır?

Her araç sahibi, arabasının yeni alınmış gibi parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasını ister. Bu nedenle birçok SUV araç sahibi arabasını düzenli aralıklarla yıkar ve temiz kalmasına özen gösterir. Aracın boyasına zarar verebilecek kirleri arındırır ve alındığı ilk gün gibi görünmesini sağlamak ister. Fakat birçok kişi SUV araçlarda ve diğer tipteki araçlarda sararmış farlar ile karşılaşabilmektedir.

Far temizliği araçların genel dış temizliğinden farklı şekillerde yapılır. Bu nedenle far temizliğine önem vermeyen kişiler hem sararmış hem de kötü bir görünüm veren farlarla karşılaşabilir. 

Ayrıca farların sararması, sürüş güvenliği açısından da sürücülere çeşitli dezavantajlar sunabilir. SUV aracınızda görüş açınızı artıracak ayna ayarlarını nasıl yapmanız gerektiğini sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda Suvmarket olarak SUV araçlarda sararmış farları nasıl parlatabileceğiniz konusunda sizlerle ipuçları paylaşıyoruz.

SUV Araçların Farları Neden Sararır?

Günümüz dünyasında kimse tozlu ve kirli görünen bir araç sürmeyi istemez. Bu nedenle araçlarımızı düzenli aralıklarla yıkamayı tercih ederiz ancak aracımızın dış kısmını temizlerken kullandığımız su, farlarımızın temiz ve parlak görünmesini sağlasa da durum aslında bu şekilde değildir. Araç farlarınızı düzenli olarak parlatmanız, çok daha temiz görünen bir araca ve gece görüşünüzde iyileşmeye olanak verecektir.

Araç farlarının dış kısımları, sürekli olarak hava ile temas etmesinden dolayı zaman içerisinde sararır. Bu sararma sonucunda ise özellikle gece sürüşlerinde farlarınızdan eski verimini alamazsınız. SUV araçlar ise genel olarak diğer araç tiplerine göre daha yüksektir ve bu nedenle farlarının yukarıdaki kısımları hava ile doğrudan temas dolayısıyla sararma yapabilir.

SUV araçlarda ve diğer araç tiplerinde genellikle farların dış kısmı polikarbon malzeme kullanılarak kaplanır. Bu sayede farlar herhangi bir darbeye karşı çok daha dayanıklı olur, beklenmeyen durumlarda kırılma gibi sorunlarla karşılaşmanızı engeller. Ancak bu malzeme zamanla dış kısmındaki parlak görünümünü yitirebilir ve sararma oluşturur.

Araç farlarında görülen bu sararma durumu gayet doğaldır ancak aracınızın dış görünümünü kötü etkileyebilir ve görüş açınızı düşürebilir. Bu noktada birçok kişi “Sararmış far düzeltilir mi?” ya da “Sararan farlar nasıl parlatılır?” gibi soruların cevaplarını aramaktadır. SUV araçlarda sararan farları eski haline getirmek için yapabileceğiniz en basit yöntem, SUV otomobilinizin servisinden destek almaktır ancak kendiniz de bazı yöntemler uygulayabilirsiniz.

Sararan Far Nasıl Parlatılır?

SUV araçlarda sararmış farlar için birçok kişi “Far parlatma nasıl yapılır?” sorusunu sormaktadır. Aracınızın farlarını kendiniz parlatmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur. Yazımızın bu kısmında kendi yaptığınız uygulamalarla farlarınızı nasıl parlatabileceğinizi açıklayacağız.

  • Limon ve sirke ile far parlatma: Bu işlem için öncelikle SUV aracınızın farlarını temiz bir bezle silin. Ardından birkaç dilim limon ve sirkeli su kullanarak farların üzerine biraz baskı yaparak karışımın yüzeye işlenmesini sağlayın. Farlarınızı sildiğinizde yüzeyin çok daha parlak olduğunu göreceksiniz.
  • Diş macunuyla far parlatma: Bu yöntem başta size garip gözükebilir ancak birçok kişinin sonuç aldığı yöntemlerden biridir. Diş macununu farın üzerine sürün ardından bir bez yardımıyla tüm yüzeyi ovalayın ve birkaç dakika bekledikten sonra su ile macun tabakasını durulayın.
  • Zımpara ve parlatıcı ile far parlatma: 1200 üzeri numaraya sahip bir zımpara kağıdı alın ve far dışındaki kısımları maskeleme bandıyla çevreleyin. Far yüzeyini deforme etmeyecek kadar baskı yaparak tüm yüzeyi zımparalayın ve ardından parlatıcı ürünle yüzeyi kaplayın. Bu sayede farlarınız çok daha uzun süre parlaklığını koruyacaktır.

Suvmarket ile zevklerinize uygun SUV aracı en uygun fiyatla hemen alabilir, bu yazımızdaki ipuçlarını kullanarak farlarınızın her zaman parlak kalmasını sağlayabilirsiniz.