İkinci El SUV Araç Seçiminde Bu Noktalar Çok Önemli!

İkinci el araçlara olan ilginin sürekli olarak arttığını söyleyebiliriz. Bu durumun en önemli sebepleri olarak ise sıfır araç tedariğinde yaşanan sorunlar ve sıfır araç fiyatlarındaki yüksek artış gösterilmekte. Bu nedenle ikinci el SUV araçlar çok daha avantajlı bir seçim olarak görülmekte. Ancak ikinci el SUV araç seçmeden önce bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda Suvmarket olarak ikinci el araba alırken dikkat etmeniz gereken noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

Hasar Kaydını Kontrol Edin

Hasar kaydı sorgulamak, ikinci el araba seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konudur diyebiliriz. Özellikle arabayı alacağınız kişi aracın ilk sahibi değilse hasar kaydı ile ilgili sizi tam olarak bilgilendiremeyebilir. Bu nedenle seçmek istediğiniz SUV araçların hasar kaydını mutlaka sorgulamanız gerekmektedir. 

İkinci el bir araç alırken aracın durumunu ve geçmişini dikkatlice inceleyin. Hasar geçmişi, kilometre durumu, bakım geçmişi, araç muayene raporu gibi bilgileri edinmeye çalışın. 

Ekspertiz Yaptırmayı Unutmayın

İkinci el araç alırken acele karar vermek size hata yaptırabilir. Örneğin, beğendiğiniz ikinci el aracın fiyatı düşmüş olsa da hızlı bir şekilde hemen aracı almaya karar vermeniz doğru değildir. Bunun yerine ilk olarak araca ekspertiz yaptırmanız, araçta parça değişimi ve boya gibi daha önce yapılmış işlemlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Aracı satın aldıktan sonra kötü sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız ekspertiz yaptırmanız oldukça önemlidir.

Aracın Kilometresini Göz Ardı Etmeyin

İkinci el SUV araç seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konulardan biri aracın mevcut kilometresidir. Elbette aracın bakımları düzenli olarak yapıldığı sürece, mevcut kilometresinin yüksek olması bir sorun teşkil etmeyebilir. Bununla birlikte ikinci el araçlarda kötü niyetli kimseler kilometre sayacına müdahale edip bazı yöntemlerle  aracın kilometresini azaltabilir. Bu nedenle araç kilometre sorgulama işlemlerini doğru şekilde yaptığınızdan emin olun.

Araç Piyasasını İnceleyin

İkinci el SUV araçlar içerisinden seçim yapmadan önce araç piyasasını derinlemesine incelemeniz oldukça önemlidir. Aradığınız aracın fiyatı popülaritesi sebebiyle kısa süreli olarak artmış olabilir. Bu nedenle aynı yıl ve modeldeki birkaç aracı inceleyerek, almak istediğiniz SUV aracın fiyatını doğru şekilde öğrenebilirsiniz.

Satın almak istediğiniz SUV aracı, tekrar satmak istediğinizde hızlı bir şekilde elinizden çıkarmak istiyorsanız da araç piyasasını incelemeniz oldukça yararlı olabilir. Hızlı alıcı bulan, sürekli olarak alınan ve satılan bir SUV modelini tercih ederek zamanı geldiğinde hızlı bir şekilde satabilirsiniz.

Seçtiğiniz Aracı Yakından Görün

Satın almak istediğiniz ikinci el SUV aracı yakından görmeniz oldukça önemlidir. Bu sayede fotoğraflarda göremediğiniz ayrıntıları görebilir, satıcı ile ikili iletişim kurarak alım işlemleri sırasındaki süreci daha da kolaylaştırabilirsiniz. İkinci el SUV araç alırken, araca yakından bakmanız olası bir hasarı olup olmadığını da tespit etmenizi sağlar bu yüzden aracı detaylı incelemeniz çok önemlidir.

Lastik Kontrolünü Atlamayın

İkinci el araçlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de lastik kontrolüdür. Özellikle SUV araçlarda lastikler aracın performansını, yol tutuşunu ve hatta yakıt tüketimini bile etkileyen faktörlerden birisidir. Bu nedenle aracı satın almadan önce lastikleri kontrol edin ve kullanım süreleri ile kaliteleri hakkında satıcı ile konuşun. Lastikler kullanılamayacak kadar eski durumda ise satıcıdan bunu fiyata yansıtıp bir indirim yapılmasını rica edebilirsiniz.

Parçaların Orijinalliğini Kontrol Ettirin

Alacağınız aracın daha önce birden fazla sahibi olmuş olabilir. İkinci el SUV araç alırken bu ihtimali göz önünde bulundurun. Araca sizden önce sahip olmuş olan sürücüler bazı parçaları değiştirmiş olabilir.Değiştirilen parçanın orijinal olması aracın değeri bakımından çok kritik bir konudur. Parçaların orijinal olmadığı durumlarda ise daha iyi bir pazarlık yapma fırsatı elde edebilirsiniz.

En güvenilir ve hızlı şekilde ikinci el SUV araç almak için hemen Suvmarket üzerinden aradığınız aracı bulun. Garantili ekspertiz ve test sürüşü ayrıcalıkları ile hayalinizdeki araca sahip olun!